dimecres, 5 de maig del 2010




NOTA DE PREMSA

Torredembarra inaugura una exposició sobre l’exili republicà i els camps de concentració a França amb les mirades creuades del pintor Franch-Clapers i l’escriptor Ramon Moral

• L’organitza l’Arxiu Municipal de Torredembarra i l’Arxiu Nacional de Catalunya, amb la col·laboració del Memorial Democràtic

Les mirades creuades entre la pintura de Josep Franch-Clapers i els escrits de Ramon Moral Querol a l’entorn de l’exili i els camps de concentració del Rosselló (França) es troben en l’exposició que han organitzat conjuntament l’Arxiu Municipal de Torredembarra i l’Arxiu Nacional de Catalunya que s’inaugura aquest dijous, 6 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra.

Avui s'ha presentat a la premsa, la regidora de Patrimoni, Rosa Maria Guasch ha comentat que l’exposició s’emmarca en un procés iniciat per potenciar l’Arxiu Municipal. Per la seva temàtica i qualitat espera que es pugui “exportar” a d’altres poblacions de Catalunya i de fora. També ha mostrat el compromís de reeditar per part de l’Arxiu la versió catalana del dietari de Ramon Moral “Diari d’un exiliat. Fets Viscuts (1939-1945)” publicat per l’Abadia de Montserrat i que en aquests moments es troba exhaurit, igual que també està exhaurida la seva edició en francès (Editorial Éole) amb pròleg del prestigiós historiador Pierre Vilar.

6 comentaris:

  1. Qui perd els origens, perd identitat. Sota aquesta premissa cal sempre sempre recordar qui som, d'on venim, que hem fet, els actes, situacions que ens han influït, i la vida dels arxius és apassionant, la memòria històrica.! Felicitats per la iniciativa.

    ResponElimina
  2. Rosa Maria, ets un crac.

    ResponElimina
  3. Querida Rosa...lo dibujos y pinturas me gustaron mucho,tienen un merito extraordinario!! pero menuda paliza me disteis los politicos; Llegue a casa con dolor de tarro que aun me dura. Teneis que ser mas breves. besitos guapa!!

    ResponElimina
  4. Lo siento muchisimo Sr. Fantasma, te pido disculpas estuve hablando 5 minutos, es lo protocoariamente establecido.

    ResponElimina
  5. La que va ser un plom va ser la filla, del Sr. Moral explicant tota classe de detalls i anecdotes viscudes, ens va tindra vora 1/2h drets, avui diu que fa una conferencia no se pas el que durara.
    De totes maneres quan s'inagura una exposició o es fa un acte ja se sap que hi han parlaments.

    ResponElimina
  6. Avui he anat a visitar-la, et felicito per aquesta iniciativa.

    ResponElimina