dissabte, 23 de maig del 2009

RECUPERACIÓ DEL FONS HISTÒRIC DE TORREDEMBARRA

 L’Ajuntament de Torredembarra i l’Arquebisbat de Tarragona signen un conveni de col·laboració per a la digitalització dels fons de la parròquia de Sant Pere Apòstol

L’Arquebisbat de Tarragona i l’Ajuntament de Torredembarra han signat aquest migdia un conveni de col·laboració amb motiu de la digitalització dels fons de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Torredembarra que es conserven a l’Arxiu Arxidiocesà, per poder així facilitar la seva consulta i conservació. Una còpia d’aquesta digitalització serà cedida a l’Arxiu Municipal de Torredembarra on es podran consultar en suport electrònic. El projecte contempla que més endavant siguin també accessibles per internet.

Donada la importància i el volum dels fons, s’ha previst procedir en tres etapes. La primera abarcaria tots els llibres sacramentals. Llibres on, per acord del Concili de Trento (s. XVI), es registraven tots els naixements, matrimonis i defuncions dels parroquians, els quals equivalen gairebé a la totalitat de població. Com que per aquests períodes tan reculats en el temps no existeix cap altre informació, s’ha considerat molt positivament el projecte. La majoria d’aquestes sèries referents a la nostra vila s’inicien al s. XVII, per això és especialment rellevant l’existència de llibres d’òbits o de relació de difunts que s’inicien al s. XV per voluntat del que en aquell moment era el rector de Torredembarra, aquesta documentació no és habitual de trobar en la majoria de poblacions.

La signatura del conveni l’han dut a terme l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i l’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, amb la presència de la regidora de Patrimoni de Torredembarra, Rosa M. Guasch; el rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol, Joan Cañas, i l’arxivera municipal de Torredembarra, Núria Canyelles, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada