dimecres, 28 d’octubre del 2009

I FIRA D'ARTS I SERVEIS

Aquest cap de setmana es va celebrar la I FIRA D'ARTS I SERVEIS, a les nostres contrades
va fallar l'organització i la difusió
d'aquesta important fira, massa precipitació.

El que sap més greu es que els espectacles
eran molt dignes i no van poder comptar en la majoria d'ells de public.

El Patronat de Cultura patrocinava el concert inaugural que va ser fantàstic. però no eren més de 40 persones les que van poder gaudir-lo, espero que avia't es torni a repetir una iniciativa com aquesta però aquest cop el Patronat de Cultura hauria de formar part del comitè organitzador.

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Presentació del llibre “Epistolari de Jaume Badia. El pensament bancari en el segle XIX”

El passat 17 d'octubre va tenir lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament la presentació del llibre “Epistolari de Jaume Badia. El pensament bancari en el segle XIX, de la Dra. Yolanda Blasco, que edita l’Arxiu Municipal de Torredembarra, a través de la Regidoria de Patrimoni, i que és el primer número de la col·lecció “Investiga”.

L’interès d’aquesta publicació transcendeix la història local i s’ha decidit editar-lo per tal de donar llum a un excel·lent treball sobre un dels vilatans de Torredembarra (fins ara desconegut) i la seva època.

La seva autora és doctora en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona, professora d'Història Econòmica a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat de Barcelona, i consultora d'estratègia i promoció econòmica a Horwath Accelera Management.

La qualitat del treball ve avalada per la presentació que van dur a terme els eminents Dr. Francesc Cabana (advocat, periodista i historiador econòmic) i Dr. Josep Corcó (filòsof i professor de la Universitat Internacional de Catalunya).

La Sala de Plens es va omplir per acollir un acte que va servir per recuperar un personatge ilustre de Torredembarra que fins ara no era reconegut.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Xerrada sobre seguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra


Ahir dijous, a la Llar de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra es va realitzar una xerrada sobre temes de seguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra, van assistir més d’una centena d’avis.
Aquest acte va ser organitzat per les Regidories de Participació Ciutadana i de la Gent Gran
Una vegada finalitzat l’acte es va oferir un aperitiu als assistents i va comptar amb la presencia de Jose Oviedo Regidor de Participació Ciutadana, Laura Pradeda Regidora de la Gent Gran,
Rosa Maria Guasch Regidora de Cultura, i l'Alcalde de la Vila.
En acabar l'Alcalde Daniel Masagué va saludar als assistents.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

HOMENATGE A LA MARIA ROSA RIAMBAU - Vermut Literari

Cos de lletra
Avui el Centre d'Estudis Sinibal de Mas, ha homenatjat a la Maria Rosa Riambau
"Una nova manera de promoure la literatura i els autors locals. Com que els llocs on se situa l'obra de la Maria Rosa, són molt variats, s'ha celebrat a Cal Coca a fer un vermut. Els textos més coneguts de la Maria Rosa són els Itineraris que va publicar a la revista La Sínia al llarg dels 50 números de la primera època. Però també té cròniques de viatges, petits contes i poesies".
L'Ajuntament per mitja de la Regidora de Cultura, s'ha volgut suma en aquest merescut homenatge a la Maria Rosa.
Felicitats al Centre d'Estudis per aquesta iniciativa.

VII Concurs de Castells Vila de Torredembarra

La plaça del Castell ha estat l’escenari avui 4 d’octubre del

VII Concurs de Castells Vila de Torredembarra

La colla castellera Nois de la Torre ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra, la setena edició del Concurs de Castells Vila de TorredembarraConcurs de colles de 7”.

Els Nois de la Torre han fet una actuació extraordinària ja que ha carregat i descarregat Castells de la gama de 7, en la passada Festa Major no van poder assolir cap castell d'aquesta gama, avui però han fet el cim històric. Enhorabona.

En aquest acte hi han assistit L'Alcalde la Vila, Daniel Masague, el Diputat a Madrid Jordi Jané, La Regidora de Joventut Paquita Felguera, La Regidora de Cultura, Rosa Maria Guasch, el Regidor de Serveis Joan Peréz, i els Regidors Gerard Ciuró d'ERC i Lluís Suñé d'ABG.