diumenge, 2 de novembre del 2008

La Llevantada


Com cada any, la lleventada ens visita. El mar embaeix el Passeig Maritim, i el nucli de Baix a Mar. 

Aniversari dels Nois de la Torre


El passat dia 1 de novembre la Colla Castellera NOIS DE LA TORRE   van celebrar la seva diada amb un seguit d’actes en el que va ser el final d’una temporada castellera plena d’actuacions, amb molts objectius i reptes. 

Ara és el moment de gaudir de la feina ben feta que a base d’esforç, sacrifici i treball heu aconseguit Aquest any  tornen a ser un altre cop Colla de 7.

A Torredembarra, els Castells sempre han estat un dels plats fort de la seva Festa Major. S’han trobat refefencies d’actuacions castelleres des de finals del segle XVIII, encara que les més conegudes i més ben documentades són les de mitjans segle XIX, són gairabé 250 anys de fet Casteller a Torredembarra. 

Això ha estat possible gracies a la tusunaderia de molts torrencs i de les seves famílies: la Família Huguet, la Família Cañelles, que per la Festa del Quadre d’enguany se’ls hi va fer un merescut homenatge, la Família Busquets, Gras, Ciuro, Vericat els Capdevila etc.  

Aquest fet demostra que els Castells són una entitat de caracter famíliar, on tota la família hi juga un paper molt important, començant per la canalla i acabant amb la pinya. També s'ha de reconèixer la connotació integradora que té la colla; hi podem trobar gent de tots els estaments socials i culturals del nostre país i també d’arreu del mon.

Al mateix temps, també és un bon moment de reflexió i de comprovar si s’han complert les expectatives que vàrem preveure a l’inici de l’any i de plantejar i estudiar les coses que s’han de millorar perquè la propera temporada  es puguin  aconseguir unes noves fites.

Moltes felicitats.

Pit i Amunt i per molts anys!